Positive covid

Nk tanya kalau ngandung 32 minggu tp kalau positive covid kene bagitahu klinik ke...mcm mne baby sy..baby dlm perut sy ok ke...sy risau baby sy jadi apa2..tolong sy

6 Các câu trả lời

hi sis, sy masa 28weeks kena covid. apa yg sy buat terus call kk and bgtau diorg yang sy kena covid. sbb nanti kk nak monitor. ap yg sis kena buat pastika ada oximeter, check suhu badan dan bp. klau oxygen sis bawah 95 perlu segera ke hospital ya. dan pastikan baby kick ckup 10. kurg dri 10 pun segera ke hospital. masa sy kena haritu sy quarantine dkt ruma je sbb sy ada alat2 tu semua. and bacaan oxygen normal cuma bacaan nadi tinggi skit. sis jgn risau as long sis ada suntikan vaksin 2dos dan 1dos booster. mcm sy 5hari je pstu ok da, cuma hb drop smpi skrg. tapi yg paling utama sila inform kk

kalau demam tolong refer hospital. Pengalaman 31 week admit ward sebab covid ada simptom demam. Not recommend mom quarantine sendiri kalau ada simptom. Better Hospital Monitor. Misi KK boleh inform. Rasa bersyukur hospital jaga, much better. Free of Charges. 3-4 hari je kalau stabil dah, selebihnya home quarantine. Take Care Mom.

Sy baru kena minggu lepas 31w. Kali ketiga kena. Covid. Sy cuma makan penadol sebiji duduk rumah je. Demam dan batuk2, pening kepala. Alhamdulillah sihat tak pergi hospital pun. Ingatkan nak harapkan lemon saja tp xtahan jugak terpaksa telan penadol.

Pengalaman saya pulak kena covid masa weeks 29, saya mesej misi inform. Misi cakap takpayah pergi hospital, just makan ubat yang dr bagi sahaja. Tapi if gerakan baby kurang atau rasa oxygen drop,kena cepat2 pergi hospital.

Nk taw ok ke ta, kne pegi hospital/klinik kk kne bgtwu.. nty dowg check detail.. klu tnya mcm ni, mmg xde jawapan.. b’gantung pd keadaan..

Kena bgtaw klinik, call kk