Tvs scan ( vaginal scan)

Hi nk tanya, ada x ibu2 yg pernah buat tvs scan (vaginal scan)? Accurate x ukuran baby dengan kiraan period? Dan nk tnya, Normal ke kalau scan baby x accurate saiz dgn kiraan sebenar? Doctor xcakap apa pn, dia kta saiz 6weeks,ada jntung.. Kcikk je lgi..ikotkan sy ptotnye 8 weeks..Sy pregnant no 2, first time alami stuasi mcm ni.. Masa no 1 xde problem apa2.. #ingintahu #bantusharing

2 Các câu trả lời

Hai sis, sama mcm saya tapi saya period 10 hari & hari bersama bbrp hari slps period so betullah tu anggaran umur baby. Kita tak tahu bila baby tercipta. Doktor klinik saya buka buku follow EDD drp klinik pakar O&G. Tarikh EDD beza 10 hari antara kira ikut tarikh mula period dgn umur baby ikut scan.

3y trước

Btol tu.. Cousin sy pn cakap mcm tu. Kte pn xtau kan bila prsenyawaan berlaku.. Tu yg sy jd mcm risau sikit.. Normal ke klau gap mcm tu, mcm xtally kan..

masa first tvs. jd lewat seminggu dri tarikh period. kli kedua tvs beza 3 hri due period. as long kntung nmpk. jnin jntung ada tkpe beza tu

3y trước

tvs. 6 minggu. doc risau ectopic tu yg kena tvs. scan 9w atas perut bru nmpk bby.