pengambilan susu + kurma+nasi ketika sahur

Nk minta pendapat mommy2...Blh ke ambil 3x tu masa sahur.berat naik mendadak tak...skrg ni pun vitamin y doc bagi on off jgk mkn.sy cuma mnm jus mamariam je.tkt hrtu berat naik 2.4kg kndungan 30mgu

1 Trả lời

Vitamin apa yg Dr bg? Susu is a must! Baby perlu tu... Kurma kurgkan walaupun sunnah.. SEBAB! Kandungan gula pda kurma sgt tggi sma jga dgn nasi.. And lg 1.. sya pun minum jus mamariam tu.. 3botol habis.. last2 kena kencing manis.. Fikir2 mana silap tu skli tgk sbb jus tu.. sya start mnum akhor2 pregnancy.. yg bgusnya just tu is just sya takda keputihan lgsg dri awal pregnancy smpai akhir.. tu ja.. tp gula dia tggi sbnrnya wlaupun tkda gula tmbahan.. Sbb kurma & madu sudah brkali2 gnda manis..

5y trước

Yes jus mamariam mmg tggi gula..