evap line

Ni contoh evap line.. tak mau la terpikir2 betol..ke preggy.. hihihi baru DPO1.. gataii nk cek.. adan uke..??? Ciri-ciri faint positive line : 1. Line kedua yang terhasil di kawasan yang berlabel Test muncul dalam window time yang diberikan. Ada sesetengan brand bagitau 5 minutes, ada sampai 10 minutes..Tapi most yang saya jumpa adalah 5 minutes 2. Warna faint line ni mestilah sama kaler dengan kaler kat Control line..Kalau brand A kaler pink, maka faint line ni mesti kaler pink jugak..Cuma kaler dia pudar la.. 3. Warna faint positive ni akan kekal warna yang sama walaupun dah banyak hari.. Ciri-ciri evaporation line : **Semua contra dengan faint positive** 1. Line kedua yang terhasil di kawasan berlabel Test muncul selepas window time..Line ni terhasil daripada reaksi antara komponen dalam urine dan dalam test..Jadi sangat penting untuk baca result dalam window time sahaja.. 2. Warna line yang terbentuk selalunya kelabu-kelabu gitu..Pendek kata tak sama kaler dengan line dekat Control line.. 3. Warnanya lama-kelamaan akan semakin pudar dan akhirnya hilang.. Okay, apa nak buat kalau masih ragu-ragu yang ini faint positive atau evaporation line..Ini caranya..Mudah saja.. 1. Keringkan UPT yang diragui tu..Biar dia kering sendiri..Jangan guna hairdryer ke apa ke..Make sure betul-betul kering.. 2. Lepas dah biar UPT tu kering kontang, titik beberapa air kosong dekat kawasan berlabel Sample tu..Sebelum ni sample kita adalah air kencing..Sekarang ialah air kosong je.. 3. Kita akan nampak air tu lalu dekat bahagian Test and Control..Sebab tu kena make sure betul-betul kering ye..Jangan kalut-kalut..Saya tau sapa pun mesti nak tau kepastian secepat mungkin kan..Hehehe 4. Okay ni la masa yang ditunggu-tunggu..Lepas air tu dah lalu kat situ, kalau warna kat Test line maintain je..Maknanya still pink atau blue (ikut warna Control) dan tak hilang, itu bermaksud line tersebut adalah faint positive ! :) 5. TAPI, sekiranya warna tu hilang, maknanya line tadi tu adalah evaporation line sahaja.. Air kosong tadi dah tolong basuh line tersebut.. #copypaste

evap line
5 Các câu trả lời

Mcm sye dua ii line to pudar. Dua laki cek ttp sama. Tpy period dh tk dtg hampir dua bln..teringin sngt nk bby. Semua kwan sya yg kawin sama trih dngn sya Semua dh Ada bby.. 7,😞

Sis hana.. yg type ni.. upt eco kot.

Ni contoh upt yg negatif..

Dpo 1 sdh blh chck upt ker sis...

4y trước

Ni post dulu2 sis.. mase baru berjinak ngan OPK.. skrg da peknen 6 week.

Upt eco ke sis?

2y trước

suda buat mcm yg d beritahu ..