Janggut sotong boleh lekat uri, mitos atau fakta

Ni berdasarkan pengalaman kwn saya, dia ckp masa 1st pregnant byk makan janggut sotong, effect makan tu masa deliver 1st baby uri dia melekat dan buat emergency operation utk keluarkan uri...mkcik dan mak dia pesan punca mkn janggut sotong tp saya jadi confused betul ke fakta ni atau hanya mitos semata, sape boleh share kt sini sbb saya pun suka mkn sotong tp tak suka mkn janggut, cuma mkn badan je

1 Trả lời

Mitos..adik sy masa mgandung kuat makan sotong, kepala sotong bersama janggut sotong tapi 5 minit ja dlm labour room. Anak lahir tanpa koyak & tanpa jahit.

5y trước

Tu la, saya tak prnh dgr pun sblm ni tp dia beria ckp sbb percaya dgn apa yg mkcik dia ckp tu...