Perut mengeras 27weeks

Ni anak kedua. Masa anak pertama saya leaking 33weeks and induce. So untuk anak kedua ni baru 27 weeks tp saya kerap sgt rasa mengeras. Masa raya haji haritu seharian rasanya.. Hilang kejap je. Saya x sure perut saya angin ke apa. Dia mengeras bahagian atas perut. Kkdang bahagian bawah perut. Sampai x selesa nak bergerak. Ni tanda2 nak bersalin awal lg ke? Masa anak first mmg 7bulan dh start mengeras tp time tu fikir sbb penat org asyik dtg rumah beraya. Atau mmg normal mengeras ni?

1 Trả lời

tolong pergi check. please jangan anggap benda mcm ni normal. lagi pon awak dh ada experience bersalin premature. kalau 27w baby sgt2 premature. peratus baby nk survive tu kita tak boleh nk predict.