Ilmu utk Perut mengeras pliss ibuibuu

Nak tanya perut mengeras ni sbb bby penat ke apa? Wajib ke setiap hari rasa perut mengeras? Sy 16w++ tapi jarang dh perut mengeras. Kdg sekali sehari tp tak kuat sgt mgeras dia. rasa mcm tegang tu je. Normal ke kalau perut jarang mengeras d usia kndungan mcm sy ni? Sbb sblm ni tiap hari mengeras bbrp kali. Tp sy ada rasa juga kdg2 bby tndg halus mcm rama2 dgn berdenyut tu. belum kuat lagi tndangan. Normal ke jarang dh mengeras perut? Sy xda bleeding ke atau sakit cramp sgt2 tu. cramp sikit je kdg2 #bantujawab #ingintahu

1 Trả lời

kekdg sbb kurang air dlm bdn ...makan kurang tak ckup potionnya pun blh sbbkn alami perut rs keras..kekdg kita rs lapa tp kita.hold dlu...kena mkn dlm potion yg sikit tp kerap..make sure byk minum air kosong supaya tak alami hydration.dan jgn buat kje2 berat.dan lg satu jika bersm.dgn husben jgn bg husben buang dlm sbb tu pun blh sbbkn alami contaction perut mengeras..tggu 3rd trismeter dkt2 nk brsalin br blh bg husben buang dlm.. sbb skrng br 16 week kan..mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

Biasa mgeras sbb bby tukar posisi bdn, n aktif…sy hjung2 trimester strt mgeras..skrg dh nk msuk 39w kerap mgeras mlm2..normal je tu