Baby baru lahir 5hari

Newborn mmg tdo je ke ? Mnyusu dn tdo je ? Sy bngunkan sbb nak main dgn dia kdg nak susukan dia ..tapi baby taknak 😂 baby trus menangis pulak 😅 #firstmom

6 Các câu trả lời

saya buat ni kat ws haritu untuk rujukan saya akan datang, puan boleh la tgk sini sekali *_JADUAL TIDUR BAYI_* _Newborn_ ```Siang``` *2 Jam 30 Min* x 3 kali ```Malam``` *8 Jam 30 Min* _1 Bulan_ ```Siang``` *2 Jam 15 Min* x 3 kali ```Malam``` *8 Jam 30 Min* _2 Bulan_ ```Siang``` *1 Jam 50 Min* x 3 kali ```Malam``` *10 Jam* _3 Bulan_ ```Siang``` *1 Jam 40 Min* x 3 kali ```Malam``` *10 Jam* _6 Bulan_ ```Siang``` *1 Jam 30 Min* x 2 kali ```Malam``` *11 Jam* _9 Bulan_ ```Siang``` *1 Jam 22 Min 30 Saat* x 2 kali ```Malam``` *11 Jam 15 Min* _12 Bulan_ ```Siang``` *1 Jam 7 Min 30 Saat* x 2 kali ```Malam``` *11 Jam 30 Min*

2y trước

terima kasih ..sangat membantu 😊

ya awak baru 5 hari tuu 😂 newborn mmg tidur je sbb masa dia tidur hormon tumbesaran dia dilepaskan. makin lama dia tidur makin banyaklah hormon tumbesaran dikeluarkan. penting sgt baby tidur. cuma pastikan kejut dia bangun setiap 2 jam untuk susu kalau fully bf. jangan biarkan dia tidur lama tanpa susu. buat tummy time pun tak perlu lama2, dpt 2-3 min pun okay sgt dah

Ya, betul. Tidur ni sangat penting untuk proses tumbesaran baby. Puan boleh banyakkan membaca ilmu on parenting and baby. Lagi lagi first mom macam kita ni. Taknak beli physical book takpe, e book pun ada juga. P/S: saya pun first mom.

Itu kitaran normal bayi puan.. bayi baru lahir mmg perlu tidur lebih lama untuk tumbesaran dia.. cuma make sure baby dicukupkan susu dulu.. kena bangun² kan dia utk minum susu la jgk

ye betul..baby sy pun 5hari,skrg ade kuning so kena selalu kejutkan dia menyusu..

newborn mmang tido je kerjanya.. tmbh lagi klau ada kuning..

2y trước

oh ptt la. bby sy ada kuning lepas lahir 3 hari..msa lahir tkde tp tba2 ada ..asyik tdo je