HB rendah

Nak tnye . Sblum ni check HB ok 12.6 lepastu lps 2 minggu checkup HB turun 10.8 . Teruk sangat ke kalau dah mcm tu ? betul ke kalau teh ais Dan milo kotak tu penyebab HB turun ? Dah stop minum tu .skrg minum air susu HL dan Sunquick je . Skrg tengah amalkan makan kurma ,kismis Dan kerang utk naikkan hb . Agak2 sempat tak lg 2 minggu checkup nurse nak tengok HB Naik ye ? 😭

2 Các câu trả lời

Yup milo teh semua tu caffein. Memang buat hb low. Awk minum je air limau kasturi tanpa gula hari2. Jambu batu, kurma, bayam. In shaa Allah naik.

4y trước

🤗🤗

Sy ari2 minum kopi n nes...tp sblum tdor sy minum Tamar Coco @ susu kurma... alhmdulilah skg hb sy 12.6x pnah bwh 10

4y trước

Oh ok2 . Terima kasih banyak2 ye .