keguguran

nak tnya semalam saya keguguran , sya xnak g hospital sbb sya risau anak saya yg 1tahun 6buln xda jaga , suami pula bekerja ? ada x minuman herba yg boleh bersihkan dalaman slepas keguguran?

4 Các câu trả lời

sis ada keluar apa² tak masa keguguran tu, kena cek juga taw risau ada saki baki ttgl kat dlm nt kena infection. xda keluarga bdekatan utk minta tlg jaga ke sis sementara nak g hosp tu, kalo nak g swasta better g yg mmg pakar bidan pny sb dorg mmg specialist dlm pbidanan pny. kalo g swasta biasa nt mereka akn refer ke hosp gak rasany

1y trước

Alhamdulillah kalo mcm tu, skrg dah bole minum air kunyit asam la utk pantang kejap. jaga diri taw sis, semoga ada rezeki lg lps ni insyaallah 😊

Sis gugur brp week? Agak bahaya kalau tak check kt hospital/clinic. At least pergi time weekend ke so doctor boleh scan check rahim if ada saki baki pendarahan yg tertinggal. Kalau doctor sahkan rahim bersih, Alhamdulillah. Tp kalau masih ada saki baki tu & dibiarkan, mcm2 penyakit boleh dtg ☺️

1y trước

semalam dh p swasta dr ckp ada saki baki trus refer ke hospital, Alhamdulillah smpai je hospital cek smua nya dh xde dah .. dh brsih dr ckp x perlu cuci.. dr ckp kantung dh kluar sepenuh nya .. syukur dprmudahkn 🥰 makasih komen positif

Lebih baik ke hospital sis.. Doc akan cek ada saki baki yg tinggal dlm perut ke x.. Biasanya x perlu warded pun kalau gugur..

1y trước

sy kena warded sis 3hari hahah . sbb bleeding n esok tu kena tahan ward sbb nk cuci yg incomplete . lusa tu bru boleh balik bila semua dh okey

sis kerap minum air kelapa muda .