baby bump mommy

nak tnya, saya ni dh masuk 5 bulan ,badan chubby2 rasa perut x membesar plak...normal ke ?pagi2 before makan akan mengempis,tapi after makan tu nampak la kedepan perut nya...cuz tngk orng lain 5 bulan dh nampak perut nya...risau plak

42 Các câu trả lời

normal kot..sy masa Ank ke2,perut 5bulan.. kawan tnya mana peruttt😂 sy sndri pun heran awt perut aku kcik ni😩 scan ok jaa.. lahir 3.55kg.. masa yg first perut kemain besaqqq..Smpai misi pun kata mcm kembar ja😂 lahir 3.7kg..normal ja tu perut kcik..asal baby sihat membesar..

normal je awk .. masa saya mengandung dulu pun mcm tu juga ada time rasa perut nengempis mcm tak nmpak pregnant ada time rasa perut besar betul.. nurse kata kalau time mengempis tu baby tgh menyelam ke dalam 😅 taktau betul ke tak

Size perut tak menjamin kesihatan baby. Kalau masa scan dr cakap semua ok, awak oun takde masalah kesihatan, takde bleeding takde apa, so dont worry. Dont think too much ya sis. Jaga pemakanan and kesihatan je. InsyaAllah semua ok

hehe macam saya dh 6 bulan masatu, perut still xnampak.. lagi2 baring terlentang😂. tpi check doktor baby okay je sehat.. dh masuk 7-8 bulan baru nmpk besar perut.. asalkan baby dan pembasaran baby sehat Alhamdulillah sis🥰

Saiz perut untuk preggy mommy mengikut ketinggian dan saiz badan individu. Jadi setiap preggy mommy, baby bump tak kan sama. So no worries. Just enjoy your pregnancy journey 😊

Sama mcm saya waktu pregnant. Mmg org tk tahu saya tgh preggy sbb perut kecik. Dah 8 bln cmtu baru nampak perut. Alhamdulillah baby okay dan sihat je, berat baby 2.85kg waktu lahir. Jgn risau k mommy ☺️

saya pun 5 bulan masih tak nampak sis kawan2 ofis ramai tak tahu saya pregnant sehingga mereka bertanya baru saya beritahu mereka, jgn risau sis asalkan baby n mommy sihat

9mo trước

hehe..sama la kita..dh 5 bln lebih..adik beradik sdiri x perasan preggy

first pregnancy ke? first pregnancy memang biasa nampak lambat, sebab otot abs masih kuat. dan depends on bentuk badan ibu juga. kalau jenis abs banyak space memanjang, baby takkan tolak keluar sangat.

sy 6 bulan baru nmpak baby bump. Sy kurus kering. Budak ofis selalu gelakkan sayan cakap pregnant pun tak nampak. Bagi saya, asalkan masa scan, perkembangan janin selari dgn minggu, itu yang penting.

Normal tu. Saya pun 5bulan pg kempis, lepas makan baru rasa perut kedepan sikit. Tp bagus tak nmpk perut sgt sbb baby bump tu aurat, mmg kena tutup. Kenapa org2 luar nak tgk perut kita. huhu