baby bump mommy

nak tnya, saya ni dh masuk 5 bulan ,badan chubby2 rasa perut x membesar plak...normal ke ?pagi2 before makan akan mengempis,tapi after makan tu nampak la kedepan perut nya...cuz tngk orng lain 5 bulan dh nampak perut nya...risau plak

42 Các câu trả lời

ia normal puan .depend pd bentuk fizikal seseorang jika dia bsr tggi orgnya kekdg tak nmpk pregnant..kekdg org kecik comel pun ada juga tak nampak..mcm sy dlu memula tak nmpk msuk 5 bulan ke atas dkt nk 6 bulan. tetb tgk cermin mak aii bsr sgt pulak perut😅jenuh nak bwk perut ms tu.. nk2 ada pp type 3 ms tu lg la xblh nk lasak sgt.. jgn stress2 k..jika ada prsekitaran yg nagetive..just ignore je apa yg negative word yg kluar dr mulut org keliling..jnji mommy happy bby happy..nnti bby kluar pun happy je sbb mommynya spnjng pregnant happy..mg dpmudahkan segalanya Allahuma Amiin ❤️

normal ja sbb yg paling penting size baby normal kt dlm rahim kita. sy yg kurus ada baby bump pn mertua asyik gurau "bila nk besar?" pdhl kt rumah kami, hanya suami ja tau besar ka kecik sbb yalah kn aurat. takkan kita nk pakai bju ketat bg org nmpk even mertua skali pn. lg pula sy jenis pakaian muslimah, mmg baju besar bila dgn selain suami. hehehehe. apa2 pn normal ja especially pg perut kempis lepastu bru nmpk perut. sbb siang mlm kita mkn so perut pn jd bloating sama. pg pg kempis mcm kita sblm mkn and slps mkn. haaa gitu hehehehe

9mo trước

hahaahah org sekeliling i pun mcmtu. sebab I kecik kurus so smua tanya knp tak besar lg perut. Pakai baju labuh yelah tak nampaak. dlm bilik suami je tau and asyik sebut kita ni ayang belonn sambil usap perut hehe suka katanya dgn perut kita yg comel bulat ni. 🥰🥰🥰

Heheheh normal je awak. Saya pun jenis chubby, mybe sbb perut mmg dah sedia besar/lebar so baby bump tak berapa nampak. Kat tempat kerja pun org tak percaya saya dh pregnant 5 bulan sbb tak nampak langsung perut + suka pakai baju loose juga 😊 now dh 6 bulan dh baru la terserlah sikit perut, yg penting perkembangan baby, saiz badan dia seusia kandungan tau. Semoga Allah permudahkan urusan skrg & selepas bersalin nti. Aminn 🥰🤲

saya dah 6 bulan baru tkleh sorok perut 🤣 better org tk nampak senanya sebab sekrang ni "pervert" makin berleluasa. haritu ada kes org tangkap gmba pompuan pregnant sebab dia bernafsu tgk pompuan yg ada baby bump ... kalau blom rasa gerakan tu monitor melalui check up bulan2 dh ok hihi . kalau risau juga boleh pergi buat detail scan or growth scan . Sonobee biasa ada buat promo murah2

tak pa normal saja kawan saya masuk 6 bulan dah kmrin jumpa dia ingatkan buka buku pink sbb langsung tak nampak macam mengandung sbb nampak kurus sja baby bump sgat² xnampak.. tapi usia kndungnya sdah 6 bulan trkejut juga ingatkan bru brpa week sbb saya punya bby bump bru 3bln dah nampak😅.. alhamdulillah sihat² ja dia.. awak pun semoga sihat begitu juga baby❤️

ye betul .. Sye pun kadang rasa kecik kadang rasa besar sgt baru 15 mggu tapi da bulat mcm bola sepak . dgn suami kadang dia tegur besarnya yunkk mcm anak kembar Jee 😅😆😆Sye pun ckp la tu biasa je la 😅tapi kadang Sye pun rasa mcm cepat betul besar ,apa pun moga sihat2 selalu anak yg dalam kandungan Sye dan mommy's2 semua oky hingga melahirkan 🤲🏻aminn

size perut masa pregnant ni tk melambangkan kesihatan kandungan selagi doc& nurse tak cakap apa apa.. saya ni badan size XS kawan saya size S, masa kawan saya pregnant 7bulan size perut dia sama macam masa saya tengah pregnant 4bulan. perut dia kecik je comel, lahir alhamdulillah comel je baby..

Sy pulak baby bump besar sggh 😅 smpai org ingat sy prgnant twin.. pastu pg mmg kempis sikit tp lpas mkn ke.. nahhhhh booolattttt plus perut keras.. isau.. tp nurse ckp angin sama sbb mkn x teratur.. so masuk 6bulan ni duk mkn elok2 ok la xde keras sgt.. perut pun xde la besar sgt.. sesuai dgn berat bby n berat sy…

alhamdulillah sy 4 bulan pun x nampak perut sbb sy jenis kecik je org nye..tp alhamdulillah bila setiap kali scan tumbesaran baby normal ikut apps kdg lebih sikit dr apps..doc buat ukur lilit semua ckp baby ok sihat...sy pun jenis pakai baju besar2 so mmg x nmpak... ape2 yg penting tumbesaran baby dlm perut kita 🥰

As baby sihat & membesar dgn baik dekat dlm tu, size pun setara dgn perkembangannya, I think should be okay dear. Kadang perut nampak x besar like usia kandungan yg sepatutnya tapi bila scan baby okay jer 😊Don't worry, kalau dah nak masuk 6 bulan & ke atas memang akan nampak jugak baby bump tu