10 Weeks...

Nak tnya sapa masa 10 Weeks mual muntah dah hilng kencing pun tak kerap sngt... Tapi kdng kalau mkn lewat bolh muntah juga... Ada kh to normal? Sebb risau pun ada seblum ne terus betul mual n muntah....

16 Các câu trả lời

Kbtln awal2 preggy kali ni kne time Bulan puasa. Pastu xde selera mkn n asyik letih je, tp Alhamdulillah sy dpt habiskan puasa 27hari. Masa preggy anak sulung,lgsg xde alahan.Anak kedua pulak, 3 Bulan xde selera nk mkn nasi. Kali ni, 2 bln pertama rasa mual n loya kuat sgt tapi xla smpi muntah. Genap je 3 bln,selera mkn menjadi2,smpi bln ni je berat dh naik 3.4kg.

Sy tk pernah mual n muntah pon sis.. cuma muntah klau lewat mkn je sbb perut msuk angin.. so normal la kot.. ada org xde alahan, ada org alahan skjp, ada org alahan smpai bersalin..

Normal je sis..saya smpai suspek masalah buah pinggang mase ngndung. Tp sebenarnya..sy alahan mual dan xboleh mkn minum yg truk..sy alahan pon smpai kandungan 8 bln

In shaa allah normal sis.. Saya 8w.. Alhamdulillah takde muntah2.. Cuma kerap kencing.. Itupon sebab saya byak minum air kosong.. Tekak asyik rasa kering je..

Saya pun dah 10w mual pun kdg tapi kalau mkn tk kena dgn perut mmg akan muntah balik semua. Skrg perut mcm tk berapa selesa.

Saya skrg 9week2 days maish lagi berperang dgn muntah loya penat kerap kencing.. Tapi kerapkan makan.. Buah2, Kurma,psusu

normal tu sis .. td bru lpas jmpe doctor scan bby .. doctor ckp kalau kite muntah lg bagus .. hehe

Skrg sy 12 week.. Kekerapan ke tandas tu xsgt laa.. Klau x, sblum ni,asyik bgun mlm g tndas kncing.. Hihi

Elok la tu sis.. normal sy dulu2 pregnantkan anak no 1 dan 2...12 wks pas makan salindah terus hilang..

Sy 1ominggu. Kencing dah hilang tp muntah masih teruk. Mkn muntah n Xmkn muntah pon muntah.