bersenam

nak tnya pendapat; saya skrg 28week dan sy obesiti. sy skrg tiap 2hari saya akan berjalan atas tredmill 20min utk keluarkn peluh. sy surirumah xbyk keja buat. cuma memasak dn kemas sikit2 je. skrg preg anak pertama jdi utk berpeluh sy senaman la sikit. stakat ni xda mslh apa2 cuma nk tnya juga la mana tahu ibu2 dlm ni tahu kesan sampingan lain. oke ke x senaman 20min sehari seminggu 2-3kali? note; sy sblum preg mmg dah buat senaman utk turun berat badan sbb nak mengandung. masa trimester 1 & 2 sy stop senaman. skrg baru mula balik. ?

2 Các câu trả lời

Kalau setakat berjalan atas treadmill xde mslh sis asalkan bkn angkat benda² berat.. sy pn xde apa² senaman tp dr awal prgnant smpai dh nk masuk 38w nie mmg sy byk berjalan.. g keje pn jln kaki..

Sis.. bukak youtube.. ada video Tanya Dr Imelda. Dia ada bincang pasal senaman..

5y trước

Hehe.. rancangan ni bagus. Nnti tgk utk next episod.. pasal keguguran hehe..