Assalamualaikum

Nak tnya, normal ke pregnant tangan kebas2 rasa sakit mcm lenguh , bila nak genggam je rasa sakit. Ada yang pernah kena mcm ni tak? Sekarang saya 21minggu.

5 Các câu trả lời

sya sblm ni mcm tu, lps tu my mom ckp jgn nak mandi lewat mlm sgt atau kerap mandi mlm sblm tido... sbb habit sya mmg sikit² mandi , bila kita pregnant ni kan haba badan lain sikit n cepat rasa panas.. sya cuba mandi awal everyday, last² hilang rasa kebas² tangan.. itu klu sya laa.. klu org lain xtau pula ..

normal sis klau kebas2 tgn kebas2 kaki. sya kebas tgn & kaki skrg ni 24w. tpi sya urut2 je sikit utk hilangkan kebas. kdg2 masa tido terbgun sbb kebas kaki sakit sgt tpi cuba tenangkan diri & tido balik

oh mcm sy.. 22weeks da rsa kebas lenguh2.. smpi la skrg 24weeks. doc kata itu normal.. so kena amal kn senaman tgn smbil gengam bola getah yg lembut tu.. 😅

2y trước

lenguh dan sakit tu tak boleh bawa bincang . kadang tu pegang benda yang ringan pun start rasa kebas dah.

normal sis, sy pon mcm tu.. bangon pagi tangan x ley gengam.

carpal tunnel. normal tu

2y trước

okok terima kasih awak