5mnth

Nak tnya, mcm mna klau bby tkda gerak lngsg Dlam shri nak g klinik ke? Org Kara start 7 month bru wjib kra grakan bby kan..prlu g hsptal or tngu dlu

11 Các câu trả lời

ada setgh org..20 weeks dh bleh rasa baby bergerak..tp slow je..dan ada juga yg 28 weeks ke ats baru kuat rasa baby kick 😁🤗 selalu nurse kk akn bg taw n tjuk ajar mcm mna nk kira pergerakan baby nt once dh cecah 28 weeks..hehe sy pun baru 20 weeks .slow je rasa pergerakan baby 🤗☺️ keep positive kay 😊

biase 6bln kndgn misi tnye kita . dh rse bby gerk kuat ke . klau kita rse dh gerk kuat misi akn suh catat . sy dri ank prtama skrg preggy yg ke 3 pon kndgn 6bln misi dh suh catat . klau dri 9pagi smpai ke 9mlm tu bby xckop 10kali gerk sis trus ke hospital trdekt tok check keadaan janin .

5y trước

ye sis . tpi sis btol ke da bole rse bby gerk kuat skrg ?

Hi. Bila first pregnant awak akan rasa pergerakkan baby lambat mungkin dalam 6 7 bulan, bila 2nd pregnant seawal 17 week pun dah dapat rasa gerak kan slow, boleh baca inform - ii yee.

Saya dah 6 bln, baby 1st. Kuat jugak rasa bila dia tendang tu, baby aktif malam, kadang2 xleh tido kalau dia rasa dia gerak. Tp xde plak buat kiraan. Tgu next check up nurse ckp apa.

5y trước

Oh okay sis. Sy ada lah jugak kadang2 buat kiraan. Tp sekali dua jek. Huhu.

saya start masuk 5bulan dh rasa , rasa cm bergetar dalam perut tuu.. baby first tapi tktahu laa tendangan baby or tak . setiap masa dlm 2 0r 3 kli cmtuu hehe

5y trước

tulaa kemarin p klinik nurse tanya ,saya gtaw laa kata gerak dh kot sbb rasa bergetar jaa smpai 2 or 3kli dlm satu masa .. lepastuu cm dy myelam dalam perut 😁

Saya start 4 bln dh rasa jetik2 halus. .skrg msok 5 bln. ..ada gerak kejut halus2. . ..

28 minggu baru kira.. awal lagi tu..mungkin baby gerak tpi kita tak rasa..

Nurse akn bgtau , bila smpai msa untk buat kiraan , lain org lain . Tk sma

Saya dah 6 bulan baby aktiv sgt ni. Tp belum buat kiraan

Awal lagiii. Saya 27 weeks baru start kira.