Kurang air dan kencing koto

Nak tnya masa mngndung ni nak minum air kosong rsa mual je..smpai aritu check kurg air dn kncing kotor.. ada cara nak atasi?

12 Các câu trả lời

better minum air kelapa tua. utk elak dehydration and bagi energy. sy muntah mual non stop dari week 4- week 12. week 10 sy start minum air kelapa, makin hari makin berkurang muntah and hilang rasa lesu. doctor ramai nasihat amek air kelapa, tapi org kampung or org tua² selalu dok cakap kelapa x elok utk ngandung. so better dengar cakap doctor. sy lebih percaya professional. semoga berjaya sis❤️💐

Kencing kotor kalau uti bleh minum cranberry juice yg tak bergula. Sy minum air kosong juga selalu mual jd sy minum mcm seteguk 2 je dan makan buah yg banyak air mcm melon dan oren. Boleh juga cuba air sejuk berperisa tp yg tak manis atau kurang manis. Kdg2 sy minum orange juice yg beli kat boost tu.

minum air masak mual... sis try minum air sunquick... x kisah laa oren @ lemon @ tropika janji TANPA GULA... ikut citarasa sis pekat or cair... Alhamdulillah, tips nih sy dpt dr nurse & doktor... malah sy amal nih masa telan ubat skali... mmg hilang mual sy tu...

Hi sis. Saya pun mual teruk minum air kosong. So suami ikhtiar letak lemon / limau dalam air kosong tu utk bg masam2 sikit dan bagi wangi lemon sikit. Alhamdulillah okay saya minum tp jgn terlalu masam sgt takut gastric

saya dari awal pregnant sampai la sekarang 17weeks memang xtelam lsung ubat yg misi bg..xboleh nak telam lsung..saya beli yg farmasi moltofar..saya ad protin 0.3 dlm air kencing🥺macam mna nak hilangkan ye

awl2 pregnant dlu bile minum air msk mual. jd nurse suruh minum air msk sejuk. xkisah la letak dlm peti ais or buh ais byk2. mnjd. bile minum kosong air sejuk2 xde pula mual🤣

try minum ni .ni jual kat farmasi ad,watson ad.murah je ..then kna banyakkn mnum air putih byk..sy lps mnum ni ok..if dr ad suggest ap² pn blh ambik yg ubat dr bagi

2y trước

tq sis

minum air suam perlahan2 , 3 teguk sekali minum, tp kerap dan cukup dlm sehari. niat ikut sunnah nabi minum 3 teguk tu

try minum air sunquick . slps sy amal dh xda kncing kotor

Boleh cuba minum air barli . Elok untuk kencing kotor .