Telan Ubat Penadol, berapa biji perday boleh makan..

Nak tnya.. klau ibu mngndung boleh ke mkn pendol aktifast.. mggu ke 10 11 kndugan.. ke ada effect apa2.. sb sering sakit kepala dan juga skit tubuh.. #ingintahu #bantusharing #seriusnanya

13 Các câu trả lời

sy kene bagi penadol tp sy xmakan takut ada efek kat baby wlau pun da konsul tetap tolak penadol sy pening sbb peningkatan berat badan hari tu naik 89 darah normal 12.5 pqling rendah 11.7 gula pun okey bnyak juga ckp sy ni tinggi gula hah lepas melahir kan anak berat3.9 ,sy pulak berat 72 lepas melahirkan 1 bulan dadq sy sqkit jalan pun payah sbb penurunan drastik skrg anak sihat xpernah demam berat pun bukan mqin 2bulan 7 kg risau saja obesiti

mcm saya sering pening juga msa awal pregnancy, rupanya sbb tekanan darah rendah. bila dh 14 weeks pergi kk baru tahu. dr bg makan zincofer/iberet. so kalau hri hri pening bttr pergi check dgn dr dlu ok.

Ibu mengandung tkslp boleh makan panadol biasa je bkn panadol actifast.. Sy pn prgnt kerap pening smp rse nk migrain tp kerapkn mnm air n ltk ubt angin je kt kepala.. Tk mkn lg ubt sbb rsau hehehe

setahu sy. actifast xboleh. sbb kuat sgt ubt tu. panadol yg biase tu. yg klinik bg. boleh. sbb sy mkn lps vaksin haritu. nurse pn ckp boleh tp 2 biji je la shri. ape² pn lbh baik tye doc@nurse dulu ye

tak boleh. penadol biasa kt hospital ja boleh. sbb tu hari sy positive kobit 19 tk kena suruh mkaan ubat2 lain selain penadol biasa . n tu pun tk boleh 6 or 8 bijik sehari

saya pun pnah sakit kepala sgt sgt p klinik dr bgi makan paracetemol sbb kandungan kecik lgi dia bgi makan yg dos rendah je dulu

normal ya alahan. kena banyak berehat. and kena banyak tanya kat doc. bukan sebarangan ubat boleh makan.

mkn paracetamol awk..panadol actifast tak disarankan.. paracetamol tu pun limit 8 biji je sehari..

Maksimun 8biji sehari jika perlu. If mkn 2biji dah okay no need to repeat dah selepas 6jam

ok.. tq.. nnti sy keep updte dgn doc nnti.. by the way.. thanks.. ☺