susu utk bayi

nak tnya baby sy dah 7 bulan and nak bgi susu tepung sbb nak kerja tapi da try dupro 0-12 dia x nak adakah patut sy cuba 6-24 months? atau ad x yg boleh suggest yg maybe baby akan trima susu tu 100% sbb x mampu balik2 nak tukar nak try wlupn pack kecik🥺

9 Các câu trả lời

Takde cara lain selain try & error dear. Baby i dah try ducth baby x kena ingt nak bagi yg susu murah dulu at least xde lah terasa sngt tapi sbb nestle semua tu boycot i terus bagi similac step 1 ni pun anak i ok just i saje tukar selera ke frisolac step 1 haa susu ni baby lagi suka sbb sedap sikit dri similac so far smpai skng anak i ok pakai susu ni. Btw kena tngok jugak anak ada alergic susu tak. At first i bagi anak i try frisolac HA ni tak kena anak reject. Susu pun still bnyk lagi 400gm i pakai just bagi anak rasa je ni i nak letgo kalau nak. I beli rm50 something nak letgo rm25 je incl postage kalau nak .

9mo trước

ahh i see thnks , first mom hehe😅

try n error sis. sy pn dh 5x tukr susu, susu mhl, susu murah. dia serasi dgn yg susu mhl tp x mmpu, mmpu 4tin je then stop. 😂400gram je dh rm60 lbh. pstu sy try n error lg susu yg murah sikit, mmg susah jgk laa. inshaAllah antara 5 jnis susu msti ad slh satu@dua jnis yg ssuaii.. stiap ank x sma pnerimaan dia.. ataupn klw nk lg senang, pump susu .. mlm & waktu ad kt rumah bru directfeed..

1st time try susu fm ke? susu fm mmg kena try and error. xde cara lain. setiap penerimaan baby kita semua tak sama. dan awak kena alert dgn tanda2 alahan susu fm dkt baby awak. kalau baby mmg minum susu bdn why not awak try pump. dan sediakan stock ebm. sy pon mommy berkerja. waktu kerja sy pump. siang baby minum susu ebm melalui botol. mlm baru baby directfeed

sy suggest sis pergi kat FB.. join group brg baby preloved. sis try post bab fm nak beli pack yg kecik2 utk try n error. tentu ramai parents luar sana akan komen posting sis. ada setgh org, dia akan bagi harga murah or bg free tp kena byr postage. klu di bg free, just byr postage.. rezeki la tu. hrp dpt mbantu.

nie bru 1st tyme nak cbe susu formula ke? Klu ye, memg mkn mse sikit n Yes memg xde cara lain mlainkn try n error.. sbb penerimaan baby x sme, ade yg ok susu tu, ade yg x ok susu tu.. memg xde cre lain mlainkn bli je mne2 brand & cbe..

Try and error sis. Beli packaging kecik jek dulu. Better start dgn yg murah dulu. Kalau dia okay, settle dah takyah fikir. Kalau start yg mahal terus, kalau dia okay alhamdulillah, tp jenuh lah nak membayarnye.

kalau sy kan, kalau anak susah nk jumpa susu sesuai, sy teruskn bf je, kejap je lg nk 1y dh xyh bg formula milk senang sikit.

9mo trước

@dhiya bolehhhh, 1y dah boleh minum, if belum 1y boleh letak dlm makanan je fc tu

Boleh try 6-24. Dutch baby pun boleh

Apa kata awak pam je?