Assalamualaikum tolong jangan kecam ye

Nak tnya ada x kat sini due 4/6 tapi doktor suruh serah diri 19/5 ni sebab ada kencing manis..pdhal kencing manis terkawal setiap kali check semua okey 4.2 /4.6

6 Các câu trả lời

Gdm on d/c rasa boleh tgu smpai due. Yg on ubat/insulin je serah diri awl. Knp awk kne serah diri awl? Better tanya doctor knp. Melainkan ada kne mkn ubat tp awk xmkn then berjaya control sndiri. Jd doc ingt bsp cntik sbb mkn ubat. So kena telus dgn doc. Bincang baik2. Kalau risiko lagi tinggi better follow ja arahan doctor.

1y trước

kandungan sy skrng 36 minggu 4hari......masa bersalin kan anak pertama sy...berat baby bersalin 3.26

Awk gdm on diet ke on ubat? Kalo on diet blh beranak ikot due date. Kalo ubat & insulin je kena serah diri on 38weeks. Ke kencing manis awk terkawal sebab dah mkn ubat ? Kalo tak, awk kena tanya doc..

Mybe sbb bby besar , dn gdm mcm akk sy bby besar last scan 36w 3kg lbih kna bsalin awl tu pun kna czer bby lhir 38w 4kg lbih , mak dia bdn kcil je jdi trksa bsalin awl dri due

tengok pada kandungan juga. kalau gdm tp kena kawal pemakanan memang akan tunggu smpai 40minggu. kalau gdm tapi on ubat kencing manis , memang akan serah diri awal.

1y trước

x on ubat kencing manis pun....kawal sendiri..

baby besar lebih dari yg sepatutnya jd doctor anggap gdm awk blum dikawal dgn baik.salah 1 punca baby besar adalah gdm & suka amalkan mkanan/mnuman manis.

sbb baby besar kot sis..

1y trước

besar jugak tu sis 😅