folic acid

Nak tanye kat semua mamy kat sini .. Kalau nak merancng bolh beli folic acid kat farmasi ke

17 Các câu trả lời

jgn salah faham konsep ye.. folic acid utk tambah darah, bkn bermksd mkn folic acid confirm bole mengandung.. bole check kat youtube taip 'siti hawa folic acid' utk phm.. kalau nak hamil, cek kitaran haid dan waktu subur.. ada alat opk bole guna utk cek waktu kesuburan sis, x pun guna apps period cycle tu pun bole.. so aim utk bersama dgn suami 2/3 hari sblm waktu subur sbb ovum pmpuan bole bertahan sehari je, tp sperm laki bole bertahan dlm 5 hari..

5y trước

yup folic acid ni utk tambah darah so that baby cukup menerima darah so that bole reduce risiko birth defects kat brain and spine.. kalau prasan klu kita derma darah, dorg akn bagi folic acid ni jugak utk increase red blood cell.. utk org pregnant, folic acid slalu doc bg dos 5mg masa 1 st trim, sbb baby just perlukn darah utk dia form awal2.. masuk 2nd trim baru start bg supplements lain n dos acid folic pun dlm 0.4mg time tu dah ckup..

Takperlu tunggu nak merancang pon boleh makan sis. 3bulan sebelum kawen dah patut consume folic dah. Untuk prepare pertumbuhan baby. Sis boleh beli folic kat farmasi sepapan rm1. Beli banyak2 & consume sehari sebijik. Share dengan suami sekali lebih baik. 😇

5y trước

Hai sis.. Suami pon boleh consume folic asid juga ke ☺?

Elok tu sis..sy start kahwin memang consume appeton punya folic asic..bagus tok persediaan, nak elak kecacatan baby bile pregnant nanti..farmasi ada je jual..nak lagi elok share dengan husband makan, sebab benih pun dari husband..😊

Sy beli folic asid appeton. Cukup utk 3 bulan. Habis makan 3 bulan terus lekat. Ada org baru mkn sebulan dah lekat. Ikot rezeki masing2 ☺️☺️

5y trước

Haah betol tuh.

Boleh sis. Makan je folic acid beli dkt farmasi. Sy makan Iberet. Elok utk elak kecacatan pada baby. InshaAllah.

Boleh. Lebih bagus ambil banyak folic acid ketika nak merancang kehamilan :)

Boleh sis.. asid folic mmg bgus utk wanita yg ingin hamil dan sedang hamil.

Boleh. Asid folic sgt ssuai tuk wanita yg nak pregnant

Boleh ja beli kat mana-mana farmasi yg ada jual.

Yup sis..Kalau sy hri tu beli yg appeton pun.