wringworm

Nak tanye Ade x ibu mengandung kene mcm ni..nak guna ubat ape ye da pergi klinik xok2 berulang2....pedih Sgt2 .. doc kk bg cream sapu tapi xde perubahan...sy da 33weeks

wringworm
21 Các câu trả lời

Saya pun ada tapi kat pinggang belakang. Dia punya gatal takleh bawa bincang duh. Saya pergi farmacy dia bagi ubat cecair utk saya letak kat tempat kayap tu lepastu gosok. Pedih tu pedih tapi nikmat dia. Ngam ngam bulat pula bentuk dia

Mesti pedih x terkate kan. Lgi2 bile dtg rse gatal nk menggaruk pr gosok tmpt tu 😭😭sye pnh rse sis tpi dkt bhgian kaki. Smpai jdi tompok besar. Lpas bersalin bnde tu trus kering elok n hilang.

Kayap ke tu. Sya mse mula pregnant pena kne tpi naik sikit kt perut lpas tu naik kt belakang. Lpas tu spu krim ubat yg belii kt farmasi gn klinik bgi. Smnggu lebih mcm tu hilang da

Ni kayap ni. Kalau pedih merenyam gatal tu mmg kayap la. Pakai tepung ubi tempek kat kulit tu kering...nnt tepung tu serap masuk dlm benda cecair dalam kulit tu.

Sis kalau gatal tu kan, jgn garu direct. Alas dgn kain dulu baru garu. Sy pon ecxema buat camtu. Sbb klw x alas ape² mase nk garu mmg koyak² la kulit saya..

Sye kene kurap dekat kaki, besar pulak tu 😖😥 ade 2 biji, gatal dia x leh ckap. Sis kena kat perut lagi la gatal. Adoii take care sis moga cepat baik ye.

Sis nmpk mcm kayap, bttr refer ke hosptl atau Dr gynae... klu cnfrm, Dr akn bgi antiviral sb tkut pregnancy smua benda xblh ambik simply..

Kesiannya sis teruk sangat ni. Cuba sis try cream palmers. Ni ada banyak jenis sis boleh tengok mana yang rasa ok dengan condition sis..

Sy lepas bersalin kena.. btl2 atas tmpt jahit czer.. garu mg la sdap tp tkut tergaru tmpt czer terkena mg sakit.. huhu..

Cuba calamine lotion, tak pon biasa ubi kayu yu sagat halus2, tepek kat ring worm tu..petua org dulu2 la..