ubat kuat rahim duphaston.

Nak tanya..sapa kat cni tngah makan ubt kuat rahim selepas disahkan hamil? Korg kna makan brapa lama ubat ni? smpai kndungan brapa weeks korg kna makan? Ada effect apa2 x makan ubt ni? Saya kna mKan smpai kndgn 3 bln. Tp ubt ni jadikan saya muntah teruk..lembik je rasa..dan mmg xdk tnaga lgsung..xmakan ubat mmg dh alahan truk..bila makan brtmbah2 truk alahan.saya ada skip juga makan ubat ni..huhu

1 Trả lời

Saya tgh makan.Doc prescribe dua jenis ubat kuat rahim duphaston & utrogestan sbb sebelum ni pernah miscarriage. Effect kat saya mmg macam mabuk, letih & pening. Bila macam ni saya akan tidur lepas bangun tido baru rasa okay sikit. Doc suruh saya makan dua minggu dulu sebelum next check up nanti baru dia akan turunkan dos. Better sis consult doctor sis👍