Tanda bersalin

Hi. Nak tanyaa. Saya skrg dah 35weeks. Sometimes ada rasa contraction and perut kadang2 kerap mengeras. Tu tanda2 nak bersalin ke? Nie anak yg kedua. Masa anak pertama pecah air ketuban dulu.

5 Các câu trả lời

pengalaman sy masa anak sulung 39 weeks,tak ada tanda. cuma gerakkan hati kuat macam nak bersalin,pergi spital cek dah 3cm terus admit & bersalin. anak num 2,38weeks keluar mucus plug,pergi spital cek dah 3cm & terus admit & bersalin. skrg tengah berpantang anak num 2. 😁

7mo trước

mucus plug keputihan bercampur darah choc2. Sy keluar tu terus goggle & malam baru g spital.

boleh jadi tu contraction palsu. kalau contraction betul. awak nk buat apa pon serba tak kena. nak duduk tak kena. nk berdiri tak kena. nak baring xkena. lepas tu gap rasa contraction tu makin lama makin kerap

7mo trước

tak lama dah tu awak😊. awak boleh belajar teknik control pernafasan masa awak tengah rasa contraction. jangan lupa amalkan surah maryam dan zikir nabi yunus tau. semoga dipermudahkan urusan awak❤️

Kalau ada mengeras dan sakit pinggang. Boleh g check. Sbb sy pon masa 35w ad contraction dan sakit pinggang. Contraction tak kuat tp bila check ada bukaan.

selagi belum konsisten rasa tu, tu hanya BH. belum tanda2 bersalin lagi. macam latihan je untuk badan biasakan diri

cuba tido.klu x blh tido awak nk branak tuh..kira contraction tu selang berapa minit...

7mo trước

awak dah bersalin ke? camne tu?? dah g spital lom?? jgn tngu2 nnt takut bby biyak dlm peyot