Tentang kehmilan

Nak tanya,16 minggu bersamaan berpa bulan ya..

17 Các câu trả lời

Kiraan kandungan 40 minggu tapi sebenarnya kita pregnant 38 minggu je. Sebab 2 minggu tu tempoh pengeluaran benih dan persenyawaan. So kalau 16 minggu: 16 w - 2 w = 14 w 14 w bahagi 4 w = 3.5 m = 3 months 2 weeks

Skrg org mmg xkira bulan da..g klinik ke hospital ke semua kira minggu..so xpayah nk pening2 da brpa bulan..

5y trước

Saya pun pregnant first baby. Mmg betul pregnancy ni kira minggu & bukan bulan. Saya download byk pregnancy apps termasuklah period & pregnancy workout apps dlm phone untuk rekod & rujukan. Mana yg sesuai sy kekalkan.. Yg tak sesuai, saya delete.. Memang senang.. First time mom to be, mmg saya teruja nak cari byk ilmu sebolehnya..

Senang 16 minggu bahagi 4 then dapat jawapan dia 4 bln..👍🏼

Download pregnancy apps sis.. Senang.. X payah pening2 nak kira.

Terima kasih semua telah menjawb soalan saya.

16mggu 3bulan.. 17 mggu 4 bulan... Ada cara2 kira dia..

4y trước

Dah cara pengiraan usia sebenarnya adalah dari hari last period Tu 😄

Bahagi 4 minggu (1bulan) 4bulan

16 minggu dah 4 bulan dear ☺

Refer sini

Leh refer cni jugak.. 😉

5y trước

Kalau 18 tu 5bulan suda ka?