Pening Bila makan ubat ni

Nak Tanya Yang berpengalaman ubat tambah darah bernama zifcon to kalau Kita pening bila makan perlu makan ke tak?untuk pengetahuan semua sy stop dulu makan..just take acid folic sahaja.

Pening Bila makan ubat ni
24 Các câu trả lời

time pregnant, klinik bgi sy ubat tambah darah yg ni juga. tapi baru skali mkn, sejam lepas tu, sy muntah2, pening semacam. lepas tu sy syak effect dri ubat tu. besok tu, sy try lagi mkn zincfocer tu, hal yg sama muncul. muntah2. ah mmng sy tak sesuai dgn ubat tu. so sy stop mkn dah. sy ganti dgn ibaret. lpas bersalin hospital bagi sy obimin, tu pun ok juga dgn sy.

8mo trước

sy dh tukar kepada maltofer

Memang ada sesetengah ubat ni efek dia pening mual semua. Sis boleh bagitau nurse kot nurse boleh bagi tukar ubat. Macam saya Alhamdulillah tak ada masalah hb masa pregnant so saya memang takde ambil apa2 vitamin tambahan. Ambil acid folic sahaja dari awal pregnant sampai lah bersalin

10mo trước

dah tukar tadi ubat tambah darah to..

Saya first time pregnant dengan hb low memang doctor prescribed zincofer ni tapi saya pening mual lepastu hb pun tetap tak cantik, saya mintak tukar supplement lain. Saya ambik iberet je sampai la dah nak dekat 8 bulan ni alhamdulillah serasi tak mual pening dah.

sy pun awal2 pregnnt doc kasi zincofer . mmg tak boleh telan pening mual nak muntah . pastu tiap pg rasa sakit perut nak cirit . then inform kt doc , so dptla tukar iberet . smpai skrg makan alhamdulillah ok . takde effect pening2 ape dah . hb pun ok tak bawah 10 .

8mo trước

sy dh dpat tukar kepada maltofer

saya pun dapat ubat ni. mula makan pagi xboleh terima rasa loya2 and pening. kebetulan tgk kt tiktok ada share makan masa malam sebelum nk tidur. bancuh dgn air sunquick oren without gula. alhamdulillah okay xrasa aneh2 pun . good luck tt 😊

8mo trước

Sya dpat tukar maltofer

sy mkn ubt ni tp sejam lepas mkn n time nk masuk tdo.. ubt nie bila telan lama sikit kita sedawa bau dia hanyir rase nk muntah.. sb tu sy mkn wktu btol² nk tdo dh..

Next appt awk info doc ye.. nanti dia tukar ubat lain.. zincofer mmg kuat sikit effect dia..tapi buat sementara waktu ni mkn je dlu.. mkn bila nk tdo..baru xrasa pening tu..

8mo trước

dah tukar kepada maltofer

sy pun tak boleh makan zincofer sis rasa pening dan muntah selepas makan. jadi doc kk sarankan ambil iberet beli di farmasi. harga untuk 10 tablet dalam rm6 lebih

awal makan muntah balik mungkin sebb tengah alahan ,tukar makan iberet Okey ,dah hbes alahan makan zincofer balik minum dgn air oren botol dah okey

sye dlu pnh mkn zincofer tp xserasi. sye rse pening2 n mcm nk pitam. try mkn waktu mlm pun sama. sye bgtau kt nurse n dorg tukar bg obimin. bru ok.