Pening Bila makan ubat ni

Nak Tanya Yang berpengalaman ubat tambah darah bernama zifcon to kalau Kita pening bila makan perlu makan ke tak?untuk pengetahuan semua sy stop dulu makan..just take acid folic sahaja.

Pening Bila makan ubat ni
24 Các câu trả lời

sy dgn zincofer pun tak serasi . sy mkn mlm trus tidur.. esok nyaa sy rasa pening smpai nk pitam . tak bermaya jeee . bgthu nurse nt dia tukar ubat

klu sy mmg x boleh ubt ni, mmg pening dan mual. muntah coklat bau hanyir darah. sy sesuai dgn iberet. biarpun ada mual sikit² tp ok ja..

Awak try tukar .. amek sangobion .. bli kt klinik swasta .. yg ni buat hb kite jd cantik .. sbb dia dh completed ..

Sy x blh mkn jugak ubt ni jdi pening n mutah,skrng sy mkn obimin,Alhamdulillah,hb pon cantik je..

Saya pun sama mkn vitamin2 ni semua xblh mkn nnti muntah jdi saya cuma mkn folid acid saja…

try makan waktu nak tidur .. sye pon mcm tu jgk .. lepastu misi sarankan makan masa nk tidur

sy pon. kadg ok kadg muntah2. tapi tetap ambil . try malam lepas 2 jam lepas makan. sebelom tido .

8mo trước

sy dh tukar kepada maltofer

Saya tukar kepada New Obimin dan calcium 600 mg tp kena beli sendiri huhu

Ubat ni laaa paling susah masuk dan da mkn still hb low hahahaha

Saya stop makan then nurse tukar ubat lain sbb muntah teruk