Tilam baby newborn

Hi nak tanya, tilam macam ni function tak untuk baby newborn? Or doktor tak galakkan? Sape sape tau boleh komen tak?#firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

Tilam baby newborn
5 Các câu trả lời

Tak perlu sis. Kalau sis bercadang utk beri baby botol lagi tak patut sebb lagi tinggi risiko baby tersedak. Seeloknya suap botol guna teknik pace-feeding boleh google. Kalau direct feeding lepas burpkan baby pegang dulu cara tegak dalam 20-30 minit baru letak.

Sy tak beli sis sbb pengalaman anak 2 sblum ni kejap je dorang dah besar. Sy guna cadar patchwork tu je buat alas klu nak baringkan baby, bentang ikut size baby😅. Makin besar makin luas lah bentangan nya. Pape pon terpulang kalau bajet tu sentiasa ada.

Nie bukan tilam awak. Nie pillow (bantal) untuk menyusukan baby. Yg gambar num 2 tu sy x pasti mcm mn pula. Tp better baby newborn nie tido x berbantal dan baby tido flat.

1y trước

Thanks awak

Bagi saya tak perlu pakai bantal atau tilam sebab endup dia akan duduk atas katil kita , plus saya pun nyesal beli tilam sebab baby tak selesa 😅

ms sy dlu belikan bby tilam nipis sweet cherry tu je buat alas dia tido... smpai dh umur 4 tahun ni pun masih ada lg n ok lg tilam