Kemurungan, stress effect pada bayi

Nak tanya,, sy pregnant tp cepat terasa, sensitif sgt dgn keadaan sekeliling. Ada perkara yg bermain kat fikiran sy yg saya rasa itu punca utama sy jd stress tp bila sy luahkan pada org, ada yg paham ada yg tak. Family… susah nk kata sbb punca utama tu adik ipar sy. Baru kawen dgn adik sy. Adik sy jd lain sejak kawen. Sy jd stress. Nangis2, murung bila sy ingat hal tu. Dan mudah nangis. Perlu ke sy jumpa psychiatrist? Utk check sy ada kemurungan atau tak?

1 Trả lời

knpe nk fikir kan hal org lain? fikir kan hal mommy je, hal baby, hal husband. jgn stress kan drii fikir hal fmly org lain walaupun adik beradik sendiri. adik awak dh kawen, jadi biar die urus kan hal die. dh lps dh tanggungjwb awk sbgai kakak.