Perlu pantang makan ke diawal pregnancy

Sy bru 7w4d…blum ada morning sickness..xde muntah2..selera mkn pun ok..tp sy agak stress bila baca mkn itu xboleh,ini x boleh..sbb sy mmg jenis pemakan..food lovers gituu..jd bila baca tak boleh mkn fries la apelah, sy jd mcm stress..sbb sy suka mkn smua mknan😂 jd ade effect ape2 tak kat baby klw kita mkn je smua..kecuali mknan yg tajam2 la..tu sy x mkn..

2 Các câu trả lời

Tak perlu pantang, cuma kawal intake jelaa. Selagi lalu mkn je, klu dpt alahan nk mkn pun rasa mcm terpaksa sbb perut lapar tp hilang selera, tersiksa 😭😭😭

Selagi berselera, ada keinginan tu makan lah sis. Tapi, kita pun tahu, junkfood/fastfood, takboleh diamalkan selalu. Berpada pada. Lebihkan healthy food. 🥰