Air kelapa pregnant 9w boleh minum ke?

Nak tanya, sy pregnant masuk 9w minum air kelapa hari ni, muntah-muntah dan loya teruk, kepala rasa pening je, tak ok ke minum air kelapa waktu awal pregnant ni?

5 Các câu trả lời

Bukan salah air kelapa sis. Air kelapa ni elok minum. Cumanya sebab awak pregnant maybe awak alah dengan air kelapa. Sama jugak macam makanan yang lain. Contoh, sebelum pregnant kita boleh makan nasi hari2 tapi bila pregnant, jangan kata kan makan nasi. Bau nasi pun dah boleh buat muntah2, loya, pening😅

ats org. masa 1st pregnancy elok je minum xde masalah. masa 2nd pregnancy ni jd mual klu minum time awl2..try balik minum masa 2nd trimester dh ok.

dr saya makan makan je minum je semua,kalau awak tak boleh telan maknanya awak alahan,dia tak de effect baby pun

7mo trước

haah sis,macam saya saya makn je sume benda,longan suma sy makan je,cuma tebu ngn nenas je sy takut 🤣 biasalah berani2 ada takut juga🤣

sy air masak yg buatkan saya pening, air kelapa okay tk pening..

7mo trước

bagus nya.. sya air kosong je bole masuk 😣

sy minum je cconut shake pn mnum...