week ke berapa dah ada susu badan

nak tanya start week ke berapa ibu2 dah keluar susu. saya 33w tapi takda tanda2 dan tak rasa pula sakit kat bahagian tu. ke kena buat urutan susu? #seriusnanya ##pleasehelp #bantusharing

8 Các câu trả lời

Tak perlu urut, plus ada yg pesan jgn urut takut silap2 mai contraction awal plk. Nnti bila bersalin akn keluar susu, tu pun takkan keluar putih terus, after few days baby isap baru keluar putih susu. Sbb awal2 tu colostrum yg pekat dulu, tu pun dia akan keluar dgn bantuan baby duk hisap. And awal2 takkan keluar byk pun, once baby hisap, ada demand, maka makin byk susu dihasilkan utk supply kt baby tu

3y trước

kalau belum dekat dgn due, better kurangkan. Sebab rangsangan di bhgian nipple boleh cptkn bukaan rahim.

Saya masa 3 bulan preggy dah ada cecair jernih keluar.. Skrang Alhamdulillah nmpak dah air susu kluar sikit.. Takda buat urutan ap2.. Cuma makan pemakanan yg menghasilkan susu

Tak perlu sis. Nanti dah bersalin susu akan keluar. Time tu nak urut boleh utk lancarkan urat. Baby pun kena kerap bf utk produce susu dgn banyak.

tak perlu sis..lps bersalin nnti akan keluar susu..skrg rajinkan diri tambah ilmu penyusuan bayi..all the best sis 🤗

Saya minggu ke 30 dah ada keluar susu sikit2, tp mmg tak ada rasa sakit apa pun, urut pun tak juga.

saya dah ada susu putih...sengal2 sahaja..sakit takdak

Sya 15week dah keluar cecair padahal ank ank pertama..

30week dh ada