Gdm on Insulin

nak tanya siapa ada pengalaman gdm on insulin .saya pregnant bru 7weeks tpi da on insulin.risau kdaan sy n bby.ada cdgn tak untuk mslh sy ni?

2 Các câu trả lời

Better sis teruskan dgn insulin tu, sbb kdg2 gula tggi dlm bdn bolehkan baby terlalu besar, baby lahir kurang gula dlm bdn atau mati dlm kandungan.. Itu yg doktor ckp bila sybikut kelas gdm di hospital tempoh hari.. And sis kena jaga pemakanan sepanjang hamil ni..

5y trước

Tpksa brkorban demi baby.. Hormon kita ketika hamil juga yg buat kadar gula tggi.. Anggapla semua "wire" dlm badan tgh serabut skrg.. Byk ibu yg before pregnant, semua okay, sekali pregnant, semua x betul.. Gula tggi, tiba2 ada darah tggi.. And mcm2 la..

cepatnye kne on insulin..gula sis tinggi sgt ke?

4y trước

Hai boleh share tak bacaan sebelum & selepas minum air gula tu berapa? Tinggi tak? 1st bsp mcm mana bacaan?