Jangan hebohkan kandungan

Nak tanya selepas 2thn kawin tahun ni diberikan rezeki baby harini baru 6minggu6hari tapi org ckp jgn heboh kan dulu kenapa ye.. tapi sy excited nak bgtaw semua org #babyfirst

26 Các câu trả lời

Saya faham sis excited sbb saya pun sama masa awal awal tahu mengandung. 😂 yela ttc jugak setahun lebih. Selalu nya org cakap jangan heboh masa awal pregnancy tu sbb masa 1st trimester tu mmg betul betul kandungan kita fragile. Apa apa boleh jadi. Saya umum saya pregnant masa 4 bulan lebih.

4y trước

Tahniah sis n tq sis 🥰

Sebab kehamilan ni boleh jadi selamat, boleh jadi gugur. Awal2 trimester pertama tu memang kandungan belum kuat. Jangan excited sangat. Ini nasihat dari orang yg pernah gugur. Dia sama konsep rahsiakan pertunangan, hebahkan perkahwinan. Benda masih belum confirm gitu

Sy pun mmg tak bgthu sape2,, sbb takut jd apa2 yg tak diinginkan. Dlm islam pun x silap sy mmg tak galakkan heboh bia org tahu selaras dgn perut yg tgh membesar.. Utk mngelakkan perkara yg tak baik,, kite xthu hati org.. Wallahualam

awal2 ni sy bgitau suami dgn fmly je .. lepas 3bulan bru org tedekat tahu .. tu pun xsemua tahu .. hehe .. skrng pun 8bulan ada lagi xtahu .. sbb sy xnk heboh2 kan . keluar dia baru lahh lega sikit nk bgitau yg lain😅

Saya pon lama menunggu, excited nak bagitau..tapi just bgtau family terdekat dan kawan2 yg terdekat yg selalu mndoakan..kalau di media sosial..facebook or instgram saya memng tak akan post tentang pegnancy ni..

4y trước

Sama la sbb fmly ckp jgn hebohkan dlu

Konsep die sme suka membawa duka sis..better kte bjaga2 awal2 kan..sye awalnye xperiod dah gtau family n kawan2 rapat sye pregnant..last2 pregnancy xjadi..skrg pregnant after 6m bru mostly semua tau..

betul tu ..sy pun sme ..bila fikir2 semula rse menyesal pg bg thu kt org . bila org da thu hti pulk rse tk tenang , mcm2 fikir ..yla hti org kita tk thu ..lg stu , rse mcm serba salah pd org yg da lme ttc.

4y trước

kan ..if anything happen mesti org akn bckp pasal kita kan 😑 n mesti org akn salahkan kita ..

Saya mmg x brani nk bising2 hal pregnancy klau msh dlm 1st trimester sbb masa nilah kandungan plg sensitif. Dah masuk 4 bln baru brani bagitau mak pak dan adik bradik terdekat.

Saya tak hebohkan tapi tu lah saya post gambar orang dah dapat agak katanya nampak baby bump 😅 mana yang tanya saya akan bagitahu je. Selagi tak tanya rahsiakan dulu sampai 4 bulan.

saya tunggu 6 bulan baru nak bagitau kat social media now just bagitau family terdekat and kawan rapat je sebab pernah ada history gugur at 5 weeks jadi paranoid 🥺

4y trước

saya pun tak upload apa apa sebab macam kekok, hahahaha. lagipun jenis jarang update tu tak share pun dekat ig ke apa