Gastrik at the same time gdm

Hi, nak tanya sape ada pengalaman mcm ni? Harini kene gastrik, esok kene buat bsp test lepas kene cucuk kat punggung mlm semalam tak makan apa2 just terus tido. Esoknya test bsp pagi terus gula naik?

3 Các câu trả lời

Klau puasa lama sgt mmg gula akan naik... Sy biasa start xmkn mlm dlm pkul 9lbib... Dietitian mmg ada ckp klau kita stop mkn awal esok pgnya mmg gula akan naik.. Sbb tu diaorg suggest start puasa pkul 10 if esoknya nk mnum air gula or buat bsp...

5y trước

Oh.. Yeke? Okay patutlah.. Tak mkn tu sbb muntah, pastu mmg x lalu langsung nk mkn.. Tq ya

Last makan pukul 7.30 malam. Lepastu puasa sampai pukul 10, masa pukul 10 tu BSP okay. Masa tgh puasa tu saya muntah. Pukul 11 pegi klinik, lepas cucuk doctor x bg mkn apa2, bangun pagi check BSP pukul 8 tinggi.

Last makan pukul berapa? kalau lama sangat tak makan pun gula akan naik dan memberi kesan pada keputusan bsp nanti