Makanan Pantang Di Hospital

Nak tanya pengalaman mummies yg bersalin hosp kerajaan, kdg2 makanan yg mereka hidang lepas bersalin tu ada ayam dan lain2 produk yg kalau ikut pesanan org tua xboleh makan lah dlm pantang, kan? so mummies buat apa? makan je dulu start berpantang kt rumah nanti? ataupun dh siap2 order mknan pantang delivery to hospital?

2 Các câu trả lời

sbnrnya ayam lah antara sumber protein yg bagus utk penyembuhan luka, especially yg czer. so far 2x bsalin gov, sy makan je apa yg dihidang...xsalah mana pun. kat rumah awk nk pantang ikut cara masing2, ikut lah. as for me, selagi takde allergic dgn certain mknan, sy ok saja...cuma cara masak kena olah supaya sesuai dgn keadaan bpantang.

Actually makanan dalam hospital lah makanan yang sihat. Complete meal, kurang garam/gula, sesuai untuk recovery process. Ikut awak lah. Saya tak ikut pantang orang tua2.