Adakah payudara kembali seperti asal lepas habis menyusu?

Hi, nak tanya pengalaman ibu2 disini. Payudara korang kembali bentuk asal tak lepas habis menyusu? Dulu payudra saya agak kecil sebelum pregnant. Bila dah pregnant baru nak merasa tekshar/tekmantap 🤣🤣 jadi nak tahu lah kalau payudara tu possiblity tak mengecil balik? Ada tips untuk maintain payudara masa pregnant? #sekadarbertanya

9 Các câu trả lời

Kalau ikut pengalaman saya TAKKK.. tsk. Saya asal nya kecik, cup A pun ada space. Bila pregnant naik mendadak sampai nk masuk D cup sampai 2y 3m habis ebf anak. And payudara saya cuma turun ke C cup ja. 🫠 dulu anak dara nk teksharr bila da mcm ni mcm menyesal pasang niat tu, berattt rimasss

9mo trước

oklahtu turun ke C je, still consider besar lah jugak dr Original size. ahhh tak kiraa..Nak jugak psg niat teksharr. I lurvee big boobieeezz🤣🤣

depends, majoriti akan kembali ke saiz asal, tapi ada je yg maintain saiz, cuma bila dah tak menyusu, memang breast akan kosong, jadi kalau dia maintain saiz asal pun, akan lembik dan tak tegang macam bila menyusu. nak maintain memang kena buat banyak senaman target upper back muscles.

9mo trước

haha sama lah kita. enjoy je selagi ada. boleh dah nak start buat upper back exercises tu slow 2, supaya tak sakit badan, and hopefully tak kecik balik lepas bersalin/bf nanti 😅🤭

hahahahaha tekshar yer sis ni 🤣🤣 sma la sy pn dlu kecik gak pastu jd besar lps dah beranak . sy pn prna terdetik nak tny soalan ni kt sni tp duluan sis 😆so da nmpk jawapan nya la depends kn huhu

9mo trước

hahaha maklum lah sisturrr, kita yg tekcik ni jadi jakun kejap bila tgk tek sndiri smakin mantorpps smpai cik suami geram, tpi dgn kita kita sekali geram jd smpaikan rasa nak picit tek sndiri hari2 🤣🤣🤣

Experience saya, ia kembali asal even anak bf since baby. Anak dah 2y sekarang. Awal2 je akan membesar sebab tgh banyak susu.

boleh follow tiktok shasha. dia ada ajar senaman utk dptkan body gold semula selepas bersalin. termasok tegangkan breast semula

9mo trước

sama2❤️.

semasa mengandung saya punya payudara tak membesar pun. tapi adalah perubahan pada puting dan areola. sedih lah😭

9mo trước

terima kasih sis. saya rasa down sangat sebenarnya. saya harap dia jadi lebih besar huhu

Akan kembali ke bentuk asal lepas habis tempoh menyusu badan. (breast dah tak produce susu)

depends

senaman