Scan by tvs 5week

Hi, nak tanya normal ke ya scan 5week tpi tiada kantung. Klau by tvs ada kantung. Kantung tu nanti akan naik ke atas? Atau ada risiko lain ye? Asyik terfikir pulak. Risauu

2 Các câu trả lời

Normal sebab 5 weeks tu sebesar biji bijan. Ada orang boleh nampak by USG. Ada orang through TVS. Plus tak semua orang akan nampak kantung on 5 weeks due to individual period cycle and conception. Sebab tu disarankan first scan on 8 weeks and above unless you're experiencing spotting/bleeding and severe cramping. These cases tak perlu tunggu 8 weeks untuk scan. Awak punya dah nampak kantung, Alhamdulillah. Don't overthinking mommy. Enjoy your pregnancy journey 🌹

Normal sis. Saya masa tahu pregnant scan 4w takde nampak apa apa, 5w sebab ada spotting coklat tapi dah nampak kantung. Jangan risau ya. Everything gonna be okay mommies ❤️