Normal ke keluar darah color brown during early pregnancy?

Hi. Nak tanya, normal ke if keluar macam darah sikit masa early pregnancy? Color more to dark brown. Sikit je. Macam mula2 nak start period. Macam spotting. Tapi before tahu ada spotting tu perut rasa macam nak senggugut yg light je tak sakit sgt pun. Tapi saya tahu saya sedang pregnant 6weeks skrg. Kalau situation macamni, macam mana ye? Ni dah 2 kali jadi. 2 minggu lepas dgn hari ni. Tq.

1 Trả lời

Its not normal kalau bleeding time early pregnancy. Boleh jadi threatened miscarriage. Based on my experience last year, keluar spotting coklat macam nak period. Lepastu pergi hospital untuk check, after a few hours keluar ketulan darah sebab dah gugur. Please pergi hospital or clinic. Refer pada doctor. Semoga baik-baik saja untuk awak.

4y trước

Yeke? Actually saya ada fibroid and cyst. Cyst saya become smaller bila check last two days. Tp fibroid la mcm tu je lagi. Lebih kurang 5cm besar dia. Ada bgtahu doc masa pergi scan haritu yg perut saya kadang rasa macam nak period tp kdg kdg la tp time tu tk keluar la spotting ke apa lg. Yg 2 minggu lepas ada keluar spotting dh tunjuk ke doc. Doc kata tu normal utk baru lekat sbb maybe baby baru korek buat rmh. Tp bila scan haritu semua ok. Cuma since ptg td pulak mcm keluar spotting lg. Btw, thankyou sis. Nnt saya refer doc ☺️