Gusi bengkak

Nak tanya, normal ke ibu mengandung ni gusi macam bengkak. Berdenyut2 je ni haihh. Ada ke cara nak kurangkan sakit :(

6 Các câu trả lời

Normal . Tadi siang sy bukak buku pink, Dr gigi inform, klaw pregnant mmg ada masa gusi akan berdarah, sbb hormon kita berubah 😁 tp kerap gosok gigi & kumur dgn air garam suam 3 kali sehari & pastikan masa gosok gigi tu, celah-2 jugak digosok

try mkn pil kalsium sis.. kalo sakit gak, kena rajin gosok gigi.. kdg sisa mknn ade terselit tu yg sakit.. sy haritu siap g scaling, pastu tu baru ok.. 😅 skrg da xsakit gusi lg..

normal.. ada fasa gusi kita bengkak. depends juga masing2. masa pregnant pun boleh check up gigi. 6 bulan / setahun sekali buat check up gigi

normal 👍🏻 saya 9 weeks pun macam tu awak

2y trước

sy 6w, gusi bengkak. sblm ni xde jd. berdenyut2 tu yg buat xtahan.

Tak sure. Tak pernah alami

normal