Tolong saya 🤕

Nak tanya ni , saya 29w3d perut saya harini dok mengeras je… Bila saya duduk mengeras. Bila saya baring okay pulak. Saya takleh duduk buat kerja harini… Hmmm bahaya tak? Ke normal? Perlu pergi hospital ke? #firstbaby #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

6 Các câu trả lời

Kalau mcm tu ikut keperluan badan puan. Klu hari ni xdpt bgerak bt benda lain selain baring dn ke toilet/makan, buat tu shj. Sy kata mcmni sbb sy anak sulung lahir pramatang. Skg anak ke 3, waktu baru 25w pun sy dh rasa perut keras (sy terus ke hospital dan mmg contraction tp disebabkan jangkitan kuman). Skg dlm 31 weeks pun nurse n doc suruh take it easy Klu agak2 tak larat buat kerja, rehat ja. Aslkn jgn la lgsg x bgerak, jalan2 sikit2 ja utk bg darah mengalir sebab bukan hari2 pun rasa tak larat, akan ada hari sy mampu buat kerja2 rumah yg ringan2 Harap membantu ❤️

Bila dh masuk 3rd normal, awak kena rest skjp, baring. Usap perut.. Nt akan ok.. Sy satu hari mengeras je perut. Sy baring, sy minum air sejuk and mkn bnda manis.. Slps tu ok je.

brikston hicks tu. kalau btl2 contraction xkan hilang if tukar posisi.. blh monitor kekerapan sakit

Rehat cukup2. Nnt dia akan stop la tu. Pemat sgt agaknya. Stress pun klu blh elak2 kan k.

kalau baby mngeras tu. baring then gosok2 perut tuu biar dia selesa

False contraction. Normal bila masuk 3rd trimester.

2y trước

Ohh yeke… Jadi tak perlu pergi hospital lah ye? Macam mana nak hentikan false contraction ni ye?