opk

Nak tanya mommy2 yg pernah guna alat uji kesuburan tu/opk.mcm mana kita nk cek waktu subur kita pada dari subur.kena ekot jam ke apa?saya dh buntu

4 Các câu trả lời

Sy pon pakai opk ni, dari habis period, sampai jumpa waktu subur, boleh dikatakann, rekod utk sebulan terus smp jumpa period yg seterusnya. Means hari2 awk rekod, air kencing yg pertama, bangun tidur tu. Then, jgn cuci strip tu, awk biar je kering, tampal dalam buku, dari situ awk boleh tahu bila awk subur. On the day awk subur tu, jgn lupa bersama. In shaa Allah. Opk ni lg bagus dr tracker apps tu sbb setiap org tak sama cycle and hormon bdn. Sy pakai tracker asyik tak betul je. Hehe. Good luck.

Sy install apss period trekker tu.. Dlm tempoh smggu lpas period tu.. Sy cek opk tu tiap hari.. Waktu yg sama.. Contoh 12pm..smpai la dapat line pling terang tu mkna hari paling subur

5y trước

Utk period yg xteratur sis.sbb lepas je kawen hormon saya jd xstabil.period kejap dtg kejap tak

Buat dalam range 11pg-8malam sis. Sebelum tu kena puasa air 2-3 jam untuk bagi urin pekat. Kalau boleh buat waktu yg sama setiap hari.

Guna app tracker je sis, Kita boleh tahu jam brp waktu subur kita & tarikh waktu subur skali.

4y trước

Boleh tunjuk awak guna app yg mana