Minum air gula masa berapa weeks ?

Nak tanya mommy2 semua minum air gula masa kandungan berapa weeks ? Kalau termuntah kat kk apa jadi ? Kena repeat balik ke ? Repeat hari yang sama atau hari lain ?

6 Các câu trả lời

Saya kena minum masa 20w, sbab berat badan naik mendadak dlm masa sebulan. Sampai 2 org nurse suruh saya timbang 3 kali sebab tak percaya. Takde sejarah gdm atau keluarga yg ada kencing manis pun. Apa yg nurse pesan, kalau muntah awk kena buat appointment baru untuk minum air gula. Pada tarikh lain. Tarikh booking sentiasa full. Jadi kena anggap je macam minum air manis yg terlebih gula, insha allah boleh telan.

Jika berisiko hamil, minggu ke 6/8 (saya tak ingat) dah minum air gula. macam saya risiko umur dah 40-an hamil. kalau muntah lepas minum, batal , kena ulang test pada tarikh lain yg diberikan KK

Kalau ada sjrh dlm kluarga ada kncg mns dlm 12w mcmto dh kena mnm ... saya ank slung mnm 28w ... sgkt , ni ank kdua hritu 12w dh kena mnm pn sgkt jgk

saya minum waktu 12 minggu. ada sejarah gdn sebelum ni. jika termuntah terus bagitahu nurse, perlu repeat hari lain.

saya 15minggu klu x silap sbb mslh tiroid. repeat ke2 20minggu sebab berat naik lbh drp had 😌

sy xda sejarah gdm ap pon. tapi kk sy wajib minum 13week dan 28week huhu.

6mo trước

saya pun sama xde gdm tapi kk wajibkan minum gula huhu