nak tanya hb @bp normal utk mommy ape ye

Nak tanya mommy semua ada x alahan cepat penat... Pening ... Pastu sakit pingang selalu kalo kena mcm tu mommu semua buat ape ye nak kurang kan sakit selain ubat

nak tanya hb @bp normal utk mommy ape ye
18 Các câu trả lời

Penat, pening, sakit pinggang.. Yg ni sy hari2 rasa. Penat xtau nk ckp. Nk tdo je. Xlrt je. Pening pun sama. Especially lps mkn. Sakit pinggang pun sama.. Tp sy tanya doc dia ckp sbb kurang kalsium tu yg sakit pinggang. Boleh jd jgak la sbb sy xboleh nk minum susu jd pening.

1st baby saya pregnant, mmg cepat penat n sakit pinggang, pening tak da pula .. n suka sangat tidur ...bila penat, saya rehat kejap .. tp bab sakit pinggang tu, mmg saya terpaksa tahan ... tak tau nak buat apa ... lepas bersalin, sakit pinggang tu pun hilang.

Sakit pinggang n kaki MMG normal sis..sy cian husband sume keje dia buat..nk minta urut plak...so sy juz sapu krim panas..doktor bg sy krim tu UTK kurgkan lenguh..MMG bagus pun..mybe u can try..tp jgn sapu di prot & breast..krim FLANIL

Hb 11 keatas..syukur sy maintain normail..klu sy Mkn ikan bilis goreng sis n etc. byk mbntu,,.sy xbole mkn iron or zincofer..munth teruk..so sy ambil mknn y ada mgndungi iron...

Saya xda alahan..tp hubby saya yg mabuk..hahahaha... Alhamdulillah Saya bole g keje, makan ape yg saya nk,boleh bau masakan n saya juga suka masak

sya pula rendah..90/60..selalu pening2..low hb 9.lebih saja..anak pertama dn kedua,tk da alami begini..mungkin faktor usia jga agaknya kan😥

Hb > 11.. Bp < 120/90 Kalau sakit pinggang, baring n tggikan kaki.. minta suami urut sikit, nk sapu minyak pun boleh.. jgn diri terlalu lama..

5y trước

oo yeke.. ptut la bacaan diastolic sy slalu lebih 80.. risau jgk klu high bp

yg bawah tu pulse kan? mmg preggy pulse slalu tinggi ke? sbb normal pulse is 60-100.. sis dh brpe weeks?

Hb normal utk ibu mengandung 11 ke atas. Klo pening, banyakkan rehat. Elakkan makanan ringan.

Kalo sakit pinggang suruh husband urut2 letak minyak pns ke ckit. Mmg lega.