New obimin

Hi nak tanya, mcm mana makan obimin ni ye? Sebelum ni saya makan obimin dari klinik, tapi semalam check up doc cakap obimin takda stock and suruh beli kat farmasi . Bila dah beli , saya try makan , saya terus muntah , apa yang saya makan semua habis terkeluar , yang klinik bagi okay je saya makan, yang ni pening loya mual semua ada . Kenapa eh?

New obimin
13 Các câu trả lời

sya punya pon cmni...tpi sy x beli sy dpt dri klinik kerajaan....sy mkn pon ada rasa pening mual2...tpi nk x nk doktor sy x bgi tukar sbb ubat tu elok ....dn doktor nasihatkn sy supaya mkn waktu mlm sebelum tido ngn air oren dn 2 jm selepas mkn dinner..alhamdulillah berkesan..sya baru 17 minggu..cuba lh pastikn 2jm tu jngn mkn mknan berat..

obimin nama je sama cuma mg dgn kandungan suppliment je berbeza. dulu anak pertama saya makan obimin ni sbb zincofer tak masok. now preggy anak no 2 makan ubat obimin dari klinik swasta je

obimin yg klinik bagi tk sama dgn new obimin ni. nama lebih kurang buat orang confuse. cuba tukar ke maltofer (org kata sedap sikit). saya setakat ni serasi dgn iberet

sy beli obimin kt luar mcm tula kotaknye sama je yg mcm kk bagi obimin ni jgk..Ada obimin lain2 ke?

Mungkin tak ngam dgn awk. Dah try makan ubat sekali dgn minum air limau/sunquick tanpa gula?

3y trước

Sy tak pernah dpt obimin, sy dapat yg zincofer rasanya. Dah lama dah lupa 😂 selalunya kalau muntah2 mmg telan dgn air masam2. Kalau tak ngam jgk, kena tukar ubat lain 😅

awak boleh try ambil waktu malam sebelum tidur utk kurangkan rasa mual nak muntah tu

saya makan hanya 3 bulan je sebab tak serasi , sakit kepala teruk , tukar yang lain

cb try maltofer..beli kat farmasi..ni perisa coklat x rasa mcm ubt pun

3y trước

Tapi maltofer bukan content dia iron dgn folic acid je. Mcm Kalau hb bermasalah, okay la tambah makan maltofer. Ke mcm mana? Sbb Sy baca details dekat leaflet kat dlm kotak, compare dgn obimin. Tapi okay je ke Kalau ambik iron je?

maaf tny ibu²...obimin ni biase mkn sbb ape ye? hb rendh ye

Kena mkn pagi sebelum makan makanan berat