Badan tiba-tiba berbau kuat selepas mengurut pantang

Nak tanya masa dalam pantang haritu dalam hari ke 38 sy ada mengurut pantang kali kedua dengan sorang tukang urut ni. Lepas siap mengurut dengan dia 3 hari sy sedar ketiak saya berbau cukup kuat. Sy ingatkan sekejap je rupanya berterusan sampai sekarang. Ada orang cakap sebab urutan tu terlampu kuat kat bahagian bahagian yang boleh mengaktifkan kelenjar peluh dan bau badan. Tapi memang tukang urut tu urut terlalu kuat di bahagian-bahagian kelenjar tu pun haritu. Sy dah cakap supaya kurangkan sikit tekanan semasa urutan tapi dia tak dengar pun dan urut dengan kuat juga. Dan selepas urut jadi bengkak. Dia urut terlalu kuat dekat bawah ketiak, dekat payudara sampai sy rasa terlalu sakit dekat kelenjar yang dia tekan tu. Lepas pada tu terus ketiak sy berbau sangat. Sekarang sy tak tau sebakan urutan tu atau apa-apa sebab lain. Sebab sebelum mengurut tu memang badan sy tak berbau teruk macam ni walaupun badan tengah berpeluh teruk. Ni pakai deodorant pun tak jadi tetap berbau kuat. Sy jadi stress dan menyesal pula mengurut dengan tukang urut tu. Minta pendapat semua 😢#ingintahu #bantusharing

12 Các câu trả lời

biase sbb perubahan hormon

2y trước

Smpai bila ya sis hormon ni? Sy jadi stress sbb bau badan ni. Tk berpeluh pun badan tetap keluarkan bau yang kuat

perubahan hormon