Ubat zincofer

Hi, nak tanya klu kita bru mkn ubat then muntah, kita kena mkn balik ke ubat tu? Sbb saya rasa saya muntahkan sekli ubat tu sbb time perut kosong, dulu ok mkn mlm ubat hb turun sikit, lepas tu tukar siang hb turun lagi, sekarang starting tu tk bole telan ubat sbb loya dan nak muntah, kdg bole tahan kdg tak taham terus muntah, adakah saya patut gtau nurse minta tukar ubat, haritu ada tanya nurse, tpi time byak mkn coklat apa semua katanya nurse suruh tukar cara mkn, sbb zincofer elok dah katanya, nanti nk kena gtau lain tak makan coklat pun muntah ehhehehe, sorry luahan ##seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

2 Các câu trả lời

saya makan zincofer kadang ok kadang ada muntah jugak tp saya tak mkn kali kedua pun. yg saya perasan mgkin keadaan perut saya tak betul2 kosong time makan ubat (even gap 2 jam) sbb tu boleh muntah. kalau perut meragam mmg saya tak berani makan zincofer ni. pastu mkn sblm tidur saya tak baring terus, duduk dulu dlm setengah jam camtu baru boleh baring. kalau tak dia mcm nak keluar balik. apa2 pun ubat ni berhantu betul, tiap kali sampai waktu mkn ubat saya sampai takut nak makan sbb takut muntah

7mo trước

huhu saya dah kena tambah dos 2 biji sehari sbb hb low. seksa betul nak makan. kadang ada jugak terskip😌

sy mkn sebelum tido tp make sure 2 jam selepas mkn..sy klu mkn waktu siang terus muntah + kemurungan 1 hari..try tanya kk klu blh tukar..

7mo trước

baik bereh thanks info,saya nak cuba juga tukar malam semula, dan jika hb turun saya nk info nurse tuk tukar ubat