Dukung anak kecil

Nak tanya, kita as ibu pregnant ni boleh ke dukung budak 1 tahun ke bawah? #bantusharing #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

10 Các câu trả lời

sy masa trimester 1 . sllu bleeding/ spoting so doc mmg kata elakkan dukung atau buat benda berat . memandangkan sy kerja taska dan handle bby . doc risau tak kuat rhim sy . masuk trimester 2 dan 3 ni alhamdulillah . okay je ..sy siap panjat tangga , dukung budak 2 thun lg . mandikan bby apa semua . tgk pda bdn kita . kekadang sy tkut jgk . tp sy pkir bebaik sbb ni kerja sy kan . tkkn sy nk dduk je tgk yg lain buat kerja . doa baik baik . insyaallah takde pape.

Ikut badan memasing sis. Sebolehnya elakkan. Anak sy 3 thn kadang2 ada time terpaksa juga dukung bila xde org nk bantu tp risiko sendiri tanggung lah. So sy biasa klu angkat dia pun yg jenis skejap2 je mcm nk alih tmpt tidur, nk basuh kaki dia xnk kasi kaki kotor dia pijak lantai mcmtu. Mmg berisiko

Ikut orang juga. Ada yang rahim kuat, ada yang tak berapa kuat. Better sis berjaga2. Kalau boleh elak, elakkan dulu. Tapi kalau try ok je lepas tu pantau kalau ada sakit ke, spotting or bleeding, kena terus rujuk dr 😊

blh tp dlm keadaan brhati2.. stiap kndungn yg kite alami xsama..klw brt sgt.. jgn diamalkan.. lgi2 1st trimester.. bhya utk kndungn.. elak jgk naik tgga brdkung..tkt [email protected] kdua2nya..

1y trước

Thankyou awak 💗

kalau awak xde masalah kesihatan rasa okay je. mcm sy masa pregnant 2nd baby. sy byk kali je dukung anak 1st. masa pregnant tu usia dia setahun lebih. turun naik tangga dukung dia pon ada.

1y trước

kalau awak rasa xokay. lebih baik awak elakkan okay. jgn dukung dh😊.

sy ada history miscarriage so bila ank buah mintak dukung mmg sy elakkn kalau boleh 😅 menangis bdk tu takleh terima acu tak dukung dia 😂 kesian pulak rasa dh selalu manja sgt dgn sy hihi

1y trước

Hahaha sy sebab ttc even baru setahun tapi lama juga tu, so saya rasa cam nak berjaga jaga tapi tu la kadang takut orang ingat kita over

tidak digalakan wlaupun awk rasa ok, takut pape jadi nnti kang dahla awak berbadan dua risau kalau dukung ii baby ni jaga diri /keselamatan

sy lepas tau peknen mmg x berdukung..ank sy mse tu nk masuk umo 2 tahun berat 17kg..jd x berani

1y trước

Berat sangat tu

Saya anak buah pun xdapat sy nak dukung sbb beratt, masa tu sy baru 8-9weeks. Mmg tk brani

Kadang benda mcm ni dia depends ats body dan kesihatan that person ..