Ubat ubatan

Nak tanya kita baru lepas makan ubat tak sampai 10 min muntah semula . perlu makan balik ke ubat tu ? folic acid ??

2 Các câu trả lời

Ya perlu. Sis makan folic acid. Sulam dengan air oren. N makan la sikit. Sy tahu nurse ada ckp. 30min sebelum makan. Makan folic acid. Atau selepas makan tunggu 2 jam baru makan. Baru vitamin menyerap dgn baik. Sy dh cuba. Sy mcm sis juga. Ikut kata nurse. Memang muntah balik. Memulas2.. Urgh. So sy punya gaya. Pagi2 subuh. Buat air susu coklat. Makan muffin cake. Lepas setel baru sy makan folic acid. Hehe. Lantak la. Aslkan ada makan. Xde muntah dh 🤭🤭

5y trước

baik sis .. tadi dah telan lagi sebiji

Better makan time sblm tido, at least xde la muntah

5y trước

Pembetulan : 2 jam selepas makan, tapi kalau takut lupa. Saya makan je hehehe