baby meneran

nak tanya kat group ni sebelum checkup jumpa doktor lusa. baby saya dah 43 hari kuat sangat meneran sampai merah muka. saya risau dia sakit perut je memulas ka apa. sbb dia full formula milk. dari lahir s26 sbb dia kuning dan 36w lahir. skrg dah seminggu tukar ke lactogen. baby saya ni kuat kentut dan kuat meneran sampai muka merahhhhh. najis dia ok jaa cuma lebih banyak daripada masa minum s26. boleh tolong saya tak risauu sangat😢

8 Các câu trả lời

normal puan..org tua2 kata dlu nak mmbsr tu meneran tu .dan lg satu dia kan nak berak..kekdg dia rs mcm sush sgt nk berak..pdhal berak dia ok je tak berketul cair je..tp dia nye teran tu smpai merah2 muka mcm berak dia sush nk keluar...nnti lelama bby ok....awl2 ms lepas lahir mmg dia mcm tu...kalau dia kentut ok .perut tak kembung means perut dia takde mslh2 pape dia ok .. mg dpmudahkan segalanya amiin

Normal sis. Anak ke2 saya pun macam tu. Nenek saya cakap ‘meneran daging’. Nak besar katanya. Kalau dia teran tu memang 1 rumah boleh dengar. Taktau lah kenapa. Dah refer dr dr pun kata normal. Kakak dia dulu tak macamtu. Tu agak pelik. Lama2 dia hilang sendiri. Anak saya lahir 37w. 😊

baby prem normal puan..anak sy 28w lahir ..pun mcm tu..fully bf ..tp selalu tgk agak2 dye mcm xselesa meneran tu sy bukak pampers dye angkat kaki dye sikit bia dye senang na membuang ..

normal.. anak sye pn dlu mcm tu.. org tua2 kte meneran daging nk cpt besar.. lme2 nant hilg la.. klu ade pun meneran utk mbuang je la..

ank no 4 aritu suke meneran smpai pusat terkeluar..tp makin die besar meneran tu makin kurang n hilang

normal